Χαρακτηριστικά Evropanel

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ EVROPANEL

Η αγορά σήμερα διακρίνεται από αυξανόμενη κινητικότητα και ζήτηση νέων λύσεων στο σύγχρονο design. Οι νέες τάσεις στην κατασκευή επίπλων ορίζουν φαρδύτερες πλευρικές και μετωπικές επιφάνειες. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζονται και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις ελαφρών υλικών συγκριτικά με τις κλασσικές μοριοσανίδες, τις ινοσανίδες μέσης πυκνότητας (MDF), και τις OSB ξυλοπλάκες.

Το EVROPANEL είναι ένα υλικό που δημιουργεί νέα στάνταρ στο χώρο της κατασκευής επίπλων και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων με μοντέρνες ξύλινες πλάκες μικρού βάρους.

Η ελαφριά κυψελωτή πλάκα EVROPANEL είναι ένα νέο προϊόν για την επιπλοποιία, το οποίο παράγεται πλέον σε αυτόματες γραμμές παραγωγής χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, με συμπιεσμένο κόστος παραγωγής σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής του. Παράλληλα, η ανάπτυξη τεχνολογίας νέων συνδέσμων δίνει τη λύση στο πρόβλημα αποτελεσματικότερων τρόπων συναρμολόγησης του υλικού αυτού στα έπιπλα και τις σύγχρονες ξύλινες κατασκευές. Ο υψηλός συντελεστής σχέσης μηχανικής αντοχής προς πυκνότητα, το μικρό βάρος του, η εργονομία αλλά και η καλή διαστασιακή του σταθερότητα είναι ορισμένα γνωρίσματα του προϊόντος τα οποία δίνουν και τη δυνατότητα προσφοράς των πλακών αυτών σε μεγαλύτερα πάχη από αυτά των συμβατικών ξυλοπλακών {μοριοσανίδων, των ινοσανίδων (MDF), αντικολλητά κλπ}, χωρίς δυσανάλογη αύξηση βάρους του. Με βάση τις ιδιότητες αυτές, η πλάκα Evropanel είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική συγκριτικά με τις συμβατικές ξυλοπλάκες και έχει προοπτικές αποδοχής τόσο από την ελληνική όσο και από την ευρωπαϊκή βιομηχανία παραγωγής επίπλων σε πολλές εφαρμογές προϊόντων.

Κατασκευάζεται με ένα κεντρικό πυρήνα ο οποίος είναι από κυψελωτό χαρτί ή χαρτόνι και στις δύο πλευρές του φέρει επιφανειακά φύλλα από μοριοσανίδα, τα οποία είναι επενδεδυμένα με μελαμίνη ή ξυλόφυλλα (καπλαμά). Η χρήση του κυψελωτού χαρτονιού ως μεσαία στρώση για την κατασκευή του EVROPANEL έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζει το προϊόν καλύτερη σχέση μηχανικών ιδιοτήτων προς βάρος.

Ένα ακόμη πλεονέκτημά του είναι το ότι σαν τελική κατασκευή αποτελείται από το 95% περίπου από αέρα, προσδίδοντας εξαιρετικές ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες, αλλά και ικανότητες απορρόφησης οποιασδήποτε μορφής ενέργειας.

Με βάση τις τεχνικές και αισθητικές του ιδιότητες, το EVROPANEL είναι υλικό που επεξεργάζεται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια επίπλου ή ξυλοκατασκευής, η οποία απαιτεί μεγάλη μηχανική αντοχή, μικρό βάρος και μεγάλη σταθερότητα.
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πάχος: 4cm έως 6cm
Φάρδος: 15cm έως 100cm
Μήκος: 15cm έως 3,66cm.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
• Μικρό βάρος
• Μεγάλη διαστασιακή σταθερότητα
• Εργονομία
• Μέγιστη ελευθερία σε design
• Επανάσταση σε design και κατασκευή
• Εύκολο στην επεξεργασία
• Υψηλός συντελεστής σχέσης μηχανικής αντοχής προς πυκνότητα
• Διαθεσιμότητα σε μεγαλύτερα πάχη από αυτά των συνηθισμένων ξυλοπλακών

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το EVROPANEL μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές κατασκευές όπως:
Καταστήματα και εκθέσεις, εσωτερικές πόρτες, τραπέζια, ράφια, εσωτερική διαρρύθμιση σπιτιών και γραφείων, δημιουργία μεσοχωρισμάτων σε δομικές κατασκευές για ηχομόνωση ή και θερμική μόνωση, απορρόφηση κραδασμών και δονήσεων.

Το EVROPANEL αποτελεί μια δυναμική πρώτη ύλη για την επιπλοποιία και την ξυλουργική και μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των: κατασκευαστών επίπλου αναφορικά με τη συμπίεση του κόστους παραγωγής, της μεταφοράς και της συναρμολόγησης, των σχεδιαστών για πλάκες με μεγαλύτερο πάχος και των καταναλωτών για οικονομικά και αισθητικά βελτιωμένα προϊόντα.